Laguppställning IBK Storvreta

Målvakt

Viktor Klintsten

Andra målvakt: Jacob Pettersson

Klintsten given etta, gjorde en stark säsong senast och ska matchas mycket. Pettersson kommer från spel i Gottsunda och div.1 så han kommer behöva tid att anpassa sig till superligan men kan absolut få ett par chanser under säsongen.

Första Femman

Jimmie Pettersson     Henrik Stenberg

Victor Andersson

Jesper Berggren    Mattias Samuelsson

Kommentar:

Jag väljer att behålla förra säsongens succéformation där Stenberg och Pettersson öste in poäng. Andersson är en stark center som är duktig i defensiven och väldigt vass i att sätta snabba spelvändningar på sina forwards. Stabilt backpar med Samuelsson och Berggren. Denna femma vill jag matcha mot motståndarnas förstafemmor då jag gillar balansen och jag bedömer att denna kedja bör vara en stark defensiv enhet.

Andra Femman

Albin Sjögren Valdemar Ahlroth

Alexander Rudd

Robin Nilsberth    Tobias Gustafsson

Kommentar:

Nykomponerad femma med en oerhörd offensiv potential vilket givetvis medför att jag vill se mycket mål från dem. Vissa kan tycka att det finns frågetecken för defensiven men ska man gå på ett riktigt klassiskt ordspråk så är ju anfall bästa försvar och det ligger nog något i det 😉 Ska sägas också att det är två landslagsbackar som får styra och ställa i defensiven så de bör få ihop de.

Tredje Femman

Emil Helmrich  Nicklas Paulsson

Niklas Winroth

Kristian Adolfsson    Filip Stenmark

Kommentar:

Bredden i Storvreta känns spännande, då finns även Micke Jansson som en joker att kunna kasta in i denna kedja. Stenmark och Winroth blir grundbultarna som står för balansen och får ledda övriga, Paulsson får trolla på sin kant. Tror absolut att denna kedja kan hävda sig väl och bidra med viktig energi.

PP Femman

Jimmie Pettersson

Alexander Rudd              Robin Nilsberth

Albin Sjögren (framför mål)

Henrik Stenberg(bakom mål)

Kommentar:

Bör vara målgaranti i varje pp, finns starka kort som Mattias Samuelsson, Valdemar Ahlroth, Tobias Gustafsson att kasta in spelare som egentligen bör vara givna i pp men konkurrensen är sylvass.

Övergripande kommentar

Jag väljer att jobba med 2-1-2  framförallt tack vara den starka centeruppsättningen som finns förutsatt att alla är hela, laget kan vara känsligt för skador. Bra tryck på alla kedjor och en offensivt härlig innebandy. Backsidan ser mördande stark ut och om Klintsten håller samma höga nivå som förra året kommer det bli riktigt spännande när det börjar dra ihop sig till slutspel!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.