Laguppställning IKSU

Målvakt

Emelie Frisk

Andra målvakt: Emelie Fällman


Kommentar:

Två bra ssl-målvakter, Emelie Frisk är rutinerad och varit med länge. Fällman är en bra back upp som dock förtjänar att få chansen som etta framöver. 

Första Femman

Amanda Delgado-Johansson    Julia Nordin

Cornelia Fjellstedt

Malgorzata Pazio    Iza Rydfjäll


Kommentar:

1) här har vi en femma som har i stort sett allt man kan begära, spelgeniet Cornelia Fjellstedt får styra och ställa. DJ har varit sylvass under inledningen och lär fortsätta ösa in poäng. Julia Nordin kommer bidra med mycket fart och en ruskig massa energi, löpstark som få så vi kommer givetvis upp och störa motståndarbackarna genom att trycka fram högerforwarden snäppet högre upp i försvarsspelet. 
 
På tal om försvar så har vi två kanonbackar i Pazio och Rydfjäll som kan lösa de flesta situationer, även bidra en hel del i offensiven. 

Andra Femman

Sofia Joelsson  Emelie Wibron

Alice Granstedt

Myra Aggerstål  Frida Norström


Kommentar:

2) Här har vi ytterligare en formation som är riktigt komplett. Poängstarka forwards och en stark center i Alice Granstedt. 
 
I defensiven har vi Frida Norström som match efter match bevisar att en bra atlet kan hantera många olika positioner och formationer.  Tidigare lirat framåt i kedjan men numera spelar back i såväl IKSU som landslag så det får hon göra även här. Som backpartner kastar jag in Myra Aggerstål, har inte sett henna spela något i år men det jag sett tidigare i u19 mm gör att hon får chansen här som back. 

Tredje Femman

Johanna Hultgren  Emelie Engström

Tova Eriksson

Lovisa Turton  Elinor Berling


Kommentar:

3) Har man råd att spela lirare som Johanna Hultgren, Ellinor Berling och louisa Turton i tredjekedjan så vet man att man har ett starkt lag, vi kastar utöver nämnda tre in Tova Eriksson som inför säsongen värvades från RIG samt Emelie Engström som flyttades upp från IKSU Ungdom. 
 
Dessa fem lirare utgör en riktigt stark tredjeformation, tro för all del inte att jag väljer att spela fegt med tredjekedjan. Denna femma har absolut kunnandet att kunna upp och leverera poäng. 
 
Jag tänker generellt att laget har ganska så fria tyglar, sitter man på den kompetensen som laget gör tror jag snarare på att bygga på några enkla grunder och inte styra för hårt. 

PP Femman

Joelsson

Dj  -  Hultgren  -  Wibron

 Fjellstedt


Kommentar:

PP) Det känns ju fantastiskt att ha möjligheten att spela med 3 högerfattade spelare så jag tar givetvis chansen att kasta in DJ, Joelsson och Hultgren. Mycket rörelse och positionsspelen på Joelsson och Hultgren runt kassen vilket kommer skapa orolighet och oordning i motståndarboxen. Sen kastar vi in spelgenierna Fjellstedt och Wibron som skall stå för passningarna. 

Skulle detta pp mot all förmodan gå trögt så kan vi kasta in Granstedt på vilken position som helst, dagsformen avgör vilka 5 som lirar. 

Drömvärmning

 

Gabriella Strandberg


Kommentar:

Jag satt och klurade ganska länge på vilken drömvärvning jag ville ha, när jag tänker IKSU så tänker jag på spelskicklighet och kreativitet. Helst även någon som kan spela både back och fram i kedjan. Sen tog det inte lång tid innan jag fastande för Gabriella Strandberg i Jönköping. 

Jag har bara sett henna spela back men tror nog att hon även skulle kunna hantera en centerroll utan problem. Brutalt spelskicklig och har fina handleder. 

Hon skulle passa utmärkt i IKSU 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.