Tuben tippar allsvenskan Dam

Omgång 8

Allsvenskan norra

Ersboda SK – IBF Dalen 2-5

Ersboda kommer från en storförlust mot IKSU Ungdom med 12-4 och ligger sist på sämre målskillnad. Omställningen från högre divisionsspel har varit stor för Ersboda. Dalen förlorade senast med uddamålet mot RIG men trots att Dalen enbart tagit 4 poäng hittills tror jag Dalen vinner denna match. Caroline Stattin bidrar mycket med sin rutin från SSL och har prickat in 10 poäng hittills.

Team Kalix IBK – Hudik/Björkberg IBK 5-4

Nykomlingsmöte där Team Kalix ligger på samma poäng som Ersboda men bättre målskillnad. Emma Andersson är lagets stora poänggörare hittills med 11 poäng och delad andra plats i poängligan. Förra omgången fick man dock se sig besegrad av Notviken på bortaplan med 7-4. Hudik/Björkberg har tagit 3 poäng hittills via en seger i omgång fem mot Ersboda, men senaste matchen blev det förlust mot Sundsvall. En oviss match men hemmaplan blir ett stort plus här och tror att Kalix kniper sin första seger.

RIG Umeå IBF – Notvikens IK 8-2

Serieledarna RIG har inte varit lika dominanta som man sett tidigare säsonger men har enormt mycket individuell kunskap, Wilma Johansson som bland annat var med i helgens EFT i Schweiz. Notviken står på andra sidan och har hittills tagit 6 poäng. Det har redan blivit ett hopp mellan trean Sundsvall (11p) och Notviken (6p). Helena Bäckman-Andersson har stuckit ut mest med sina 11 poäng men mot RIG kommer det bli svårt för Notviken, tror stenhårt på RIG här.

Sundsvalls IBF – IKSU Ungdom 5-3

Trean Sundsvall mot tvåan IKSU U. Två skickliga lag som ställs mot varandra där poängledaren Lina Hägg har en poäng mer än IKSUs Emilia Jonsson. Detta är på förhand en helt öppen match och stora frågan för mig är om dubbellicenserade spelaren Alva Nybjörk från Dalen kommer till spel? Dalen spelar på söndag borta mot Rönnby och denna match är på lördag. Tror att Alva kommer spela här och det väger över till Sundsvalls fördel.


Allsvenskan Östra

Åkersberga IBF – FBI Tullinge 6-4

Ackers känns på förhand som favoriter här och har Louise Wickström vaknat på rätt sida blir det många poäng från hennes klubba. Tullinge ligger sist men serien är otroligt jämn och en seger kan innebära en tredjeplats. Alexandra Rodriguez-Lundin är lagets stora poänggörare i år. Känslan säger dock Ackers här.

Bele Barkarby IF IBF – Hammarby IF IBF 4-4

Båda lagen har 13 poäng och känns som jämna lag i grunden. Bele kommer från förlust mot ettan Nacka medan Hammarby fick däng av Ackers. Svårt att skilja på lagen och får bli ett oavgjort resultat.

Älvsjö AIK IBF – IBF Falun 3-9

Älvsjö har inlett säsongen bra och placerar sig på tredje plats. Senast slog man Tullinge men kommer här ställas mot ett brutalt bra Falun. Falun öser in mål och gjort hela 63 st, riktigt imponerande. Falun komer nöta ner sina motståndare och får se hur länge Älvsjös försvar håller emot.

Strömsbro IF – Nacka Wallenstam IBK 4-7

Strömsbro har gjort en bra start och två som verkligen imponerar ä Johanna Persson och Lovisa Åström, 20 respektive 18 poäng. Hemma har man inte förlorat än efter ordinarie tid, kan sviten hålla i sig? Nacka leder serien och har imponerat riktigt mycket, är obesegrade efter 7 omgångar. Nackas unga lag har tagit serien med storm och kommer storma vidare här också och åka hem med 3 poäng.


Allsvenskan Västra

Telge SIBK – Västerås IB 4-4

Redan lite av en ångestmatch där båda lagen nästan måste vinna. Båda lagen kammade hem noll poäng senast och har inte övertygat på mig än. Telge har ett helt nytt lag och tror att när alla pusselbitar sitter på plats är de starkare än VIBs men Västeråslaget har rutinen i laget från högre serier vilket betyder mycket i en sån här match.

Skoghalls IBK – Västra Mälardalens IB 6-3

Seriefinal mellan två spelskickliga lag. Mathilda Jansson kan vara årets värvning när Skoghalls plockade in henne från Hagfors. Hon har gjort 26 poäng hittills, nästan 4 poäng i snitt per match. Jessica Carlsson är poängbäst i Mälardalen med 12 poäng. Min fundering blir om Skoghalls offensiv eller Mälardalens defensiv kommer segra och känslan säger det förstnämnda.

Linköping IBK – IBK Lockerud Mariestad 4-5

Linköping har startat bra trots spelarflykt inför säsongen. En som valde att stanna är Caroline Hansen och hon har gjort stabila 12 poäng, ett mer än motståndarna Cecilia Habib-Westh som anslöt från Pixbo till Lockerud inför säsongen. Lockerud tappade ledning 4-0 till 6-6 hemma mot Skoghalls senast och Jennifer Wirén som var en av målskyttarna i den matchen har varit iväg med U19 på EFT i helgen, där hon gjorde ett fint avtryck. Lockerud vill upp i SSL och då är detta en match de måste vinna beroende på hur serien har startat.

Rönnby Västerås IBK Ungdom – IBF Linköping 3-4

Rönnby vann senast derbyt mot Västerås IB med klara 8-3 och lämnade över jumboplatsen till just Västeråskollegan. Rönnby är svårtippade och hemma i Kristiansborgshallen kan allt hända. IBF Linköping ligger fyra men förlorade i sudden senast mot Linköping IBK trots upphämtat underläge 2-5 1.55 in i sista perioden. Linköping besitter en fin moral och sammanhållning där alla spelare öser på hela tiden. Mitt tips går här till bortalaget.


Allsvenskan Södra

IBK Lund Elit – FBC Kalmarsund 3-7

Lund toppar den södra serien, en poäng före Kalmarsund men eftersom den otäcka olyckan satte stopp för lagets resa mot dubbelmatch i Linköping så har Lund två matcher fler spelade. Lund vann derbyt senast mot Åstorp efter bland annat två mål från Minna Karlsson (född 2002), en av många otroligt unga och duktiga spelare i laget. Kalmarsund är det enda laget i södra serien som ligger plus i målskillnad och känns som det bästa laget i serien. Röke besegrades senast med hela 13-2 och frågan är om Kalmarsund har fått upp farten nu?

Lindome IBK – Hovslätts IK 5-5

Lindome har startat med tre segrar på sju matcher men senast förlorade man derbyt mot Lindås med 4-2. Vendela Svarén har i helgen varit iväg på EFT med Sverige U19 och gjorde det bra. På hemmaplan är laget obesegrat i år, kan Lindome hålla i den trenden efter matchen mot Hovslätt? Hovslätt vann senast hemma mot Fröjered med 5-3 där Emma Thorsson, Alva Jakobsson och Elin Hultqvist stod för två poäng vardera. Tror på en jämn tillställning med oavgjort som slutresultat.

Fröjereds IF – Åstorp/Kvidinge IBS 5-3

Största besvikelsen hittills enligt mig är Fröjered. Laget är bra med många skickliga spelare men försvarsspelet (40 insläppta mål) har inte fungerat. Nu känns det som en perfekt match att visa att laget är kapabla att stänga ner en match med hjälp av en stark defensiv. Ett annat lag som haft problem under säsongen är Åstorp. Åstorp satsar på sina unga egenfostrade spelare och det är en tidsfråga innan det släpper för dem. Moa Schörling, Clara Hansson, Maja Ekström, Stella Wilson och Smilla Ikonen för att nämna några unga spelare som kommer växa ju fler matcher de spelar i allsvenskan. Lite av en ödesmatch men väljer att tro på Fröjered här.

Röke IBK – Lindås Rasta IBK 4-2

Jumbon Röke tar emot Lindås i Qpoolen. Röke har haft svårt att hitta rätt och har enbart plockat en seger hittills, senast åkte man på en praktsmäll mot Kalmarsund och frågan är hur laget reagerar på den i helgen. Lindås har blandat och gett otroligt mycket och måste börja hitta en kontinuitet i sitt spel. Kommer senast från en övertygande derbyseger mot Lindome där Emma Wessberg och Madelene Bernvid stod för två poäng vardera. Denna match kan sluta hur som helst. Det som talar för Röke är att Lindås inte har tagit poäng på bortaplan i år.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.