Tuben tippar allsvenskan Dam

Omgång 4 & 5

Allsvenskan norra och östra

Lördag:

IBF Dalen – IBF Falun 3-9

Dalen har bara lyckats spela in en poäng hittills och detta under förra helgens dubbelhelg mot Hammarby. Mycket kretsar kring Caroline Stattin, fd Dalen SSL men laget måste täppa till bakåt om fler poäng ska in på kontot. På andra sidan står Falun som gjort imponerande 35! Mål på tre matcher. Falun har ett ruggigt bra lag och när spelet stämmer är de svårstoppade i allsvenskan. Här blir det full gas framåt från Falun och Dalen kommer inte orka stå emot.

Bele Barkarby IF IBF – Ersboda SK 7-1

Bele hade en fin norrlandsturné med seger mot både Kalix och Notviken medan Ersboda kammade noll mot Tullinge och Älvsjö. Bele ska vara starkare inom allt och kommer göra processen kort med Ersboda som bara lyckats med tre mål framåt på de tre första omgångarna.

FBI Tullinge – Notvikens IK 6-2

Tullinge är en pigg nykomling som kommer störa många lag under säsongen. En seger blev det på roadtripen och det mot Ersboda. Alexandra Rodriguez Lundin har visat fin form. Notviken inledde med seger mot Hudik men följde upp den med två förluster (Nacka och Bele). Laget kommer förmodligen backa hem och spela på kontringar här men känslan säger att Tullinge kommer vinna matchen.

Hudik/Björkberg IBK – Hammarby IF IBF 2-8

Hudik har efter tre omgångar inte fått veta hur det känns att vinna i allsvenskan och roadtripen till Falun och Gävle blev ingen rolig upplevelse. Målskillnaden hamnade på 8-28. Hammarby slog imponerande RIG med 6-5 efter mål av bland annat nyförvärvet från IBK Dalen Sara Ryman. Hammarby besitter hög kvalité i sin trupp och kommer göra processen kort med Hudik.

Sundsvalls IBF – Åkersberga IBF 7-4

Alma Sundwall och Lina Hägg visade vägen mot Strömsbro där laget vann i sudden men matchen efter mot Falun blev det överkörning och siffrorna skrevs 14-1 till Falun. Kan laget ha repat mot till matchen mot Åkersberga? Ackers som tagit fyra poäng hittills och slog senast Dalen med 6-2. Det är ett svårbedömt lag med hög topp med bland annat Louise Wickström. Sundsvall känns som ett bättre lag i grunden och parketten borde definitivt ge fördel Sundsvall.

Älvsjö AIK IBF – Team Kalix IBK 8-1

Älvsjö fick med sig tre poäng hem från Norrland efter seger mot Ersboda och förlust mot IKSU U. Laget är bra med flera som spelat i SSL som Sani Klinga och Erika Stigulfsdotter. Kalix har inlett svagt och förlorade senast mot Nacka. Känslan säger att det kommer fortsätta på den linjen, vilket ger oss en hemmaseger.

RIG Umeå IBF – Strömsbro IF 6-3

RIG blev nog lite tagna på sängen mot Hammarby som lyckades hålla ut i slutet och vinna med 6-5. Laget är bra som alla andra år och någon som startat säsongen lysande är Isa Grängsjö (7+1). Hon kommer garanterat finnas med i poängstatistiken efter matchen. Strömsbro vann mot Hudik senast med 10-6 men här ställs man mot ett spelskickligare lag. Strömsbro är ett hårt kämpande kollektiv men spelare som Johanna Persson och Lovisa Åström måste visa vägen framåt ifall de ska bli några poäng för Gävlelaget.

Nacka Wallenstam IBK – IKSU Ungdom 5-4

Ettan i Östra mot ettan i norra. Nykomlingen Nacka med en rad unga och duktiga spelare visar verkligen att man är i toppen för att stanna. Tre segrar av tre möjliga och 24 mål framåt, poängbäst hittills är Hanna Berg men bakom henne finns fler som har potentialen att ligga högt upp när poängligan summeras efter säsongen. IKSU U går som tåget i norra serien och leder med tre segrar på tre matcher. Hopslagningen med Team Thorengruppen har gjort laget enormt starkt och detta kommer bli en väldigt spännande match.

Söndag:

IBF Dalen – Strömsbro IF 4-6

Nacka Wallenstam IBK – Ersboda SK 12-1

Bele Barkarby IF IBF – IKSU Ungdom 3-8

Sundsvalls IBF – Hammarby IF IBF 4-4

FBI Tullinge – Team Kalix IBK 7-2

Hudik/Björkberg IBK – Åkersberga IBF 2-5

Älvsjö AIK IBF – Notvikens IK 8-2

RIG Umeå IBF – IBF Falun 4-4


Allsvenskan västra och södra

Lördag:

IBF Linköping – FBC Kalmarsund 3-5

IBF Linköping toppar västra serien obesegrat efter tre omgångar trots förlust mot Västerås IB i premiären, kan någon förklara detta för mig? Linköping har oavsett detta börjat serien otroligt starkt och vann senast mot Fröjered med klara 8-3. Ett sammansvetsat lag som visar att ett kollektiv kan nå fina höjder. Kalmarsund skrapade ihop tre poäng senast mot Telge men blev nollade dagen innan mot Västra Mälardalen. Mycket nytt i Kalmar som ska sätta sig och tror de kommer visa framfötterna mot Linköping. Ett meriterat nyförvärv i Beverly Smedenäs förstärker målvaktspositionen rejält då man redan har en grym målvakt i Sanna Mangs.

Telge SIBK – Fröjereds IF 4-5

Telge kommer från två raka uddamålsmatcher där laget vann mot Röke och förlorade mot Kalmarsund. Telge bygger nytt efter många tapp inför säsongen och Tobbe Aanerud har börjat sätta ett vinnande spel. Nu kommer Fröjered på besök till Västergård Arena med två raka förluster mot Linköpingslagen, IBF och IBK. FIF har ett riktigt fint lag men har inte fått maskineriet att klaffa fullt ut. Kommer det ett trendbrott idag?

Lindome IBK – Rönnby Västerås IBK Ungdom 4-6

Lindome gör sin andra säsong i allsvenskan och har startat med en vinst på tre matcher. Förra helgen mötte man toppen i Västra serien, Skoghalls och Lockerud. Skoghalls lyckades man skaka i 50 minuter innan 4-2 kom, Lockerud kom undan med blotta förskräckelsen. Lindome har startat säsongen bra. Rönnby förlorade i sudden mot Lund för att dagen efter köra över Åstorp med klara 14-5. Tror man surfar vidare på den vågen och vinner mot ett hårt kämpande Lindome

Åstorp/Kvidinge IBS – IBK Lockerud Mariestad 2-7

Åstorp har inte börjat bra, tre raka förluster och 22 insläppta. Laget måste höja sig och det snabbt. Mycket kretsar kring Linda Augustsson men fler måste bidra. Åstorp har ett bra lag och många unga spelare som visar att de förtjänar speltid i allsvenskan, där bland annat Maja Ekström född 02. Lockerud vann båda matcherna förra roadtripen, Lindås kördes över med 10-2 medan Wilma Klingberg avgjorde 19.46 mot Lindome. Åstorp ska passa Lockerud bra, tror på hat-trick av Cecilia Habib-Westh.

Linköping IBK – Röke IBK 6-3

Linköping har startat serien med tre raka segrar och allt tyder på att det blir en fjärde här. Man har fått behålla spelare med hjärta för klubben samt byggt med unga spelare vilket har passat laget perfekt hittills. Röke som är nykomlingar har stått upp bra i matcherna hittills med hedersamma förluster kan man inte få många av utan nu måste segrarna börja komma. Mycket kretsas kring Anna Gunnarsson och Frida Gustavsson, fler måste in i protokollet ifall Hässleholmstjejerna ska börja ta poäng.

Västra Mälardalen IB – Hovslätts IK 9-2

Mälardalen har även dem tre raka segrar och en väldigt imponerande defensiv. Endast sex mål insläppta och nollan höll laget borta mot starka Kalmarsund. Sofie Åkesson, Alva Arnqvist och Frida Toms fortsätter leverera framåt. Hovslätt är nykomlingar och efter premiärsegern mot Åstorp följde laget upp detta med två förluster mot Linköpingsduon. Endast tre gjorda mål på två matcher där och nu kommer man få jobba hårt för att luckra upp Mälardalens försvar. Stark hemmaseger tror jag på.

IBK Lund Elit – Skoghalls IBK 3-5

Lund har börjat säsongen starkt och leder södra allsvenskan men laget har -1 i målskillnad. Många tajta matcher för Lund denna säsongen? Laget är bra balanserat med äldre rutinerade och unga hungriga spelare men frågan är om de räcker till mot dagens motståndare ”Real” Skoghalls? Skoghalls har vunnit sina matcher hittills och spelare som Mikaela Målström, Tilda Flodell och Mathilda Jansson har verkligen levererat. Jag tror bortalaget är nivån bättre och vinner man kan mycket väl bara bli med uddamålet.

Lindås Rasta IBK – Västerås IB 3-2

Lindås öppnade med 2-2 mot Kalmarsund men har nu två raka förluster, visserligen mot Skoghalls och Lockerud. Jag tror dock laget kommer visa att de vill bryta negativa trenden och köra på hårt idag. Västerås blandar och ge i sina prestationer. De besitter en fin defensiv och sätter man den bra kommer Lindås få det svårt att vinna.

Söndag:

IBF Linköping – Röke IBK 5-2

Åstorp/Kvidinge IBS – Skoghalls IBK 3-10

IBK Lund Elit – IBK Lockerud Mariestad 4-5

Västra Mälardalen IB – Fröjereds IF 4-3

Telge SIBK – Hovslätts IK 5-3

Lindome IBK – Västerås IB 2-3

Linköping IBK – FBC Kalmarsund 3-3

Lindås Rasta IBK – Rönnby Västerås IBK Ungdom 4-7

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.