Tuben tippar allsvenskan Dam

Omgång 9

Allsvenskan norra

Hudik/Björkberg IBK – RIG Umeå IBF 0-10 (redan spelad)

Notvikens IK – Ersboda SK 6-2

Notviken är ett stabilt mittenlag medan Ersboda inte har plockat en enda poäng än i serien och tyvärr bara mäktat med 13 mål framåt. Notviken kommer vinna mot tabelljumbon med några bollar.

IBF Dalen – Sundsvalls IBF 3-5

Dalen vann senast mot Ersboda och har en okej form. Sundsvall fick se sig besegrade av IKSU U senast men enligt mig är laget favoriter här.

IKSU Ungdom – Team Kalix IBK 10-2

IKSU ligger två och tar nu emot sjätteplacerad laget Kalix. IKSU är riktigt bra och slog Sundsvall förra omgången. Kalix tog sin första seger för säsongen senast mot Hudik, kan laget fortsätta på inslagen linje? Det tror jag inte utan IKSU vinner rätt komfortabelt.


Allsvenskan östra

Hammarby IF IBF – Strömsbro IF 4-3

Hammarby har ett bra grundmaterial och slog tillbaka Bele förra omgången. Frida Svan var stor segerregisör med 3+1 i poängskörden. Strömsbro går knackigt och ligger sjua men har Johanna Persson och Lovisa Åström, tvåa resp tre i poängligan som kommer vilja sätta käppar i hjulet för Hammarby.

FBI Tullinge – Bele Barkarby IF IBF 3-5

En viktig match för båda lagen. Vid seger för Tullinge lämnar laget jumboplatsen men vid förlust ligger man kvar där med risk att hamna längre bakom övriga seriekollegor. Bele är svårslagna och har bara förlorat två matcher under ordinarietid denna säsong. Många unga och duktiga spelare i laget som Rebecka Jansson och Klara Tollin. Här tror jag Markos gäng vinner tillslut.

Nacka Wallenstam IBK – Älvsjö AIK IBF 6-3

Serieledarna och obesegrade Nacka ångar på i toppen har och ett försprång på sex poäng ner till tvåan Falun. Nacka imponerar oerhört och visar att laget har en stor bredd. Älvsjö vinner nästan varannan match och senast förlorade laget mot Falun vilket borde betyda seger här men Nacka är i fin form och får tipset.

IBF Falun – Åkersberga IBF 10-4

Falun ligger tvåa och är nog inte riktigt nöjda med sin säsongsinledning sett till poängen. Finns mer at hämta och laget kommer växa mer under hela säsongen. Seriens poängdrottning Ingela Hansson fortsätter leverera poäng. Åkersberga skuggar Falun på en tredje plats men här känner jag att laget inte kommer räcka till, trots seger mot Tullinge senast med 9-5.


Allsvenskan västra

Västerås IB – Skoghalls IBK 1-7

Västerås går fortsatt tungt och förra omgången åkte laget på en rejäl käftsmäll med hela 9-0 mot Telge. Nu kommer serieledarna Skoghalls på besök till Kristiansborgshallen med Mathilda Jansson och Tilda Flodell i spetsen. Bortalaget ska bara vinna här.

Västra Mälardalen IB – Linköping IBK 4-2

Mälardalen har bara förlorat en match hittills och den kom senast mot Skoghalls. Laget har en fin defensiv och är starka på hemmaplan. Linköping nollades mot Lockerud senast och resultatet blev tillslut 0-3 till bortalaget. Laget känns ojämna och detta blir en lika svår match som förra omgången. Mitt tips går till hemmalaget.

IBF Linköping – Telge SIBK 4-4

Viktig match där ena laget har möjlighet vid seger vidga ut poängen ner till bottenkonkurrenterna. Linköping har ett starkt kollektiv men kommer från en tung förlust mot Rönnby. Finns många spelare i laget som kan kliva fram som matchvinnare, tror Petra Bilos och Sanna Zetterling kan vara tunga på vågen denna match. Telge kommer vara otroligt taggade efter att ha kört över VIB med 9-0 senast. Cecilia Asplund bjud hemmapubliken då på ett hat-trick och fanns även några tvåmålsskyttar. Har Aanerud hittat rätt i formationerna nu?

IBK Lockerud Mariestad – Rönnby Västerås IBK Ungdom 6-2

Lockerud har kommit igång och har fyra raka matcher utan förlust, senast nollades Linköping. Lockerud har ett bra lag med mix på äldre rutinerade och unga/fartfyllda spelare. Poängbästa spelaren anslut inför säsongen från Pixbo och heter Cecilia Habib-Westh. Tror personligen på många poäng från henne mot Rönnby. Rönnby ligger i botten men har två raka segrar i bagaget. Här kommer laget vara enormt taggade att förlänga raden till tre segrar men enligt mig är hemmalaget starkare på alla positioner.


Allsvenskan södra

Hovslätts IK – Röke IBK 3-2

Två jämna lag som drabbas samman här i Jönköping. Hovslätt ligger just nu två poäng före Röke i tabellen men kommer från en övertidsförlust senast mot Lindome medan Röke besegrade Lindås hemma. Röke har tagit sina poäng på bortaplan och väntar på ett trendbrott på bortaplan men tror laget får vänta ytterligare någon match för detta. Tipset går till Hovslätt efter ett sen avgörande i match.

Åstorp/Kvidinge IBS – Lindome IBK 5-3

Jumbon Åstorp har det motigt just nu och får inte alls spelet att stämma. Senast var Fröjered hetare och ÅKIBS besegrades med 10-6. Ny match med nya förutsättningar. Åstorp har tagit sin enda seger på hemmaplan mot Lockerud och det är en svår hall att spela i. Lindome vann efter förlängning mot Hovslätt efter ledning 2-0 inför sista perioden och tappat till 2-2. Laget ligger tvåa men tabellen är jämn och det skiljer bara 5 poäng mellan andra- och sjundeplats. Magkänslan säger att Åstorp vinner här efter bland annat två mål från Linda Augustsson.

FBC Kalmarsund – Fröjereds IF 6-4

Real Kalmarsund i den södra serien är i serieledning trots två matcher mindre spelade och enda laget i serien som har plusstatistik i målskillnaden. Lund besegrade senast efter en stark första perioden och ledning 4-0 efter två mål av bland annat Sara Waktel, Matea Corkovic gjort lagets femte mål vilket och gjorde att hon hamnade på två mål i matchen. Fröjered vann senast mot Åstorp med 10-6. 10 mål framåt är riktigt imponerande. Alicia Svensson mäktade med 4 assist medan Johanna Johansson stod för 3 mål. Lagets defensiv sitter dock inte och här måste en plan finnas för att sätta stopp för Kalmarsunds tyngd för laget ser onekligen starka ut.

Lindås Rasta IBK – IBK Lund Elit 3-5

Lindås kammade hem noll poäng nere i Hässleholm men ligger inför matchen på en fjärde plats i en otroligt jämn tabell. Frida Dahlström gjorde två poäng mot just Röke och leder interna poängligan på 9 poäng. Lindås är obesegrade på hemmaplan med 3 vinster och oavgjort i premiären mot Kalmarsund. Lund föll tungt mot just Kalmarsund senast men är obesegrade på bortaplan, lagets alla poäng har tagits på resande fot. Vilka kommer få behålla sin trend efter söndagens match? Anna Lindell toppar interna poängligan på 12 poäng.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.