FBC Uppsala P05

I onsdags (2018-02-28) var jag (Johan Good) och körde en gästträning med FBC Uppsalas P05 lag, vi körde en träning i den nybyggda hallen vid Tunabergsskolan. Riktigt fin hall men det gäller att ha färgade bollar då golvet är vitt och det är väldigt starkt ljus i hallen.

Vi inledde träningen med några olika varianter på skottvarv, grabbarna körde uppvärmning i korridoren först och för att få upp flåset direkt så valde jag att jobba med övningar med långa löpningar dvs 20-25 meter. Efter det körde vi en passningsövning med inbrytning i svag vinkel. Då jobbade vi med att hitta en öppning längs första stolpen, dels för att utmana målvakterna att se till att första är stängd men även för att utespelarna får träna på att leta efter en lucka och inte bara döna på ett stenhårt skott utan att sikta.   

Jag gillar skarpt att jobba med en valt yta där vi söker avslut.

Efter det körde vi en passningsövning där vi jobbar mycket med ett tillslag på bollen, fokus var att läsa av din medspelare om den är högerfattad eller vänsterfattad, avstånd kontra hårdheten på passningen.

Efter de övningarna så körde vi en del teori där vi pratade om innebandyplanens platser och namn samt hur vi i spelat kan använda oss av till ex centrallinje, förlängd mållinje osv.

Sedan så lirade vi sista 15 och till min stora glädje så avslutade laget träningen med tabata. Googla om du är osäker vad det är

Jag tror att de kommer att ha en enorm nytta av det i framtiden, löpstyrka kommer att vara en grundförutsättning för att lyckas inom innebandy så ju tidigare du börjar jobba med det dess bättre.  

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.