Nu är vi igång!

Har fått många pikar nu från både Fredrik Axelsson och Johan Good så dags att börjar leverera lite text till den ny och underbara coachsidan.

Här kommer ni som sagt kunna följa min och lagets resa genom en säsong i världens bästa innebandyliga, SSL. Laget är underbara IK Sirius FBC.

Vem är då jag?
Tobias Svensson, kallas för Tuben. Kommer ursprungligen från de småländska skogarna och staden Växjö. Jag påbörjar mitt andra år i laget och har innan varit huvudtränare för bl.a. IBK Vöikers, Hovshaga AIF, Storvreta IBK och Smålandslaget DJ17.

Nog om mig. En hård och intensiv försäsong börjar lida mot sitt slut och nu ska detaljerna finjusteras till den efterlängtade seriepremiären hemma i IFU-Arena mot Pixbo Wallenstam.
Vi har hunnit med att avverka några matcher under försäsongen och såhär har matcherna slutat:

Stenhagen seger 17-1
Älvsjö seger 5-2
Alunda seger 14-4
Täby förlust 4-8
Linköping seger 3-2
Telge seger 8-2
Mora seger 3-2
Rönnby förlust 3-4

I lördags drog vi till Sala för att spela KeLo-cup. En cup där tre SSL-lag ställdes mot varandra. Första matchen spelades mellan Rönnby-Mora där Mora gich segrandes ur striden med 6-2. Några timmar senare var det dags för oss att kliva in i handlingarna med Mora som motståndare. Vi gör en gedigen laginsats över 60 minuter och vinner matchen med 3-2. Här ska hela laget har en eloge för sitt riv och slit. Vi visade att med rätt inställning kan vi vinna mot alla. Dagen avslutades med match mot tigrarna från Västerås, Rönnby. Vi får jobba i uppförsbacke direkt efter att tidigt hamna i underläge men lyckas vända på tillställning till ledning 2-1. Rönnby skulle dock visa sig vara hetare än oss och vinner tillslut med 4-3. Vi tar med oss extremt mycket positiva aspekter från cupen och har en rolig träningsvecka framför oss som avslutas med match på Bosön mot U19-landslaget.

I nästa inlägg kommer truppen att presenteras.

/Coach Tuben

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.